Något av det godaste jag ätit...
Med potatiskaka till, blir det rena Greklandsstämningen över det hela... Mums!!!
Instruktioner
- Ta bort senan från filén.
Skär fläskfilé och korv i 2-3 cm tjocka skivor.
Skär paprika och squash i skivor
- Marinad:
Blanda samman olja och chilisås och smaksätt med ca 1 msk pressad limesaft. Smaksätt med oregano och lite salt.
Lägg ner fläskfilén i marinaden och marinera köttet i minst 2 timmar.
- Under tiden köttet marineras kan träspetten blötläggas.
Varva fläskfilé, korv paprika och squash på de blötlagda spetten. Grilla spetten.
- Tzatzikisås:
Blanda yoghurten med den avrunna gurkan, pressad vitlök, salt och peppar. Låt stå och vila minst 2 timmar innan serveringen.
- Tips! Servera spetten med potatisgratäng, potatiskaka, eller klyftpotatis. Bjud en god grönsallad till.
Publicerat den
6 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar