Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med fläskfilé och kryddig korv med tzatzikisås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något av det godaste jag ätit... Med potatiskaka till, blir det rena Greklandsstämningen över det hela... Mums!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort senan från filén. Skär fläskfilé och korv i 2-3 cm tjocka skivor. Skär paprika och squash i skivor
  2. Marinad: Blanda samman olja och chilisås och smaksätt med ca 1 msk pressad limesaft. Smaksätt med oregano och lite salt. Lägg ner fläskfilén i marinaden och marinera köttet i minst 2 timmar.
  3. Under tiden köttet marineras kan träspetten blötläggas. Varva fläskfilé, korv paprika och squash på de blötlagda spetten. Grilla spetten.
  4. Tzatzikisås: Blanda yoghurten med den avrunna gurkan, pressad vitlök, salt och peppar. Låt stå och vila minst 2 timmar innan serveringen.
  5. Tips! Servera spetten med potatisgratäng, potatiskaka, eller klyftpotatis. Bjud en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.