Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med korv, grönsaker och förkokt kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att förkoka kycklingfilén innan grillningen är en god idé. Då behåller den saftigheten samtidigt som man är säker på att den är helt klar. På bilden är tomat använt istället för paprika, det är jättegott också. Skär då varje tomat i fyra delar och gröp ur innanmätet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med en halv hönsbuljongtärning, 10 svartpepparkorn och en stor vitlöksklyfta. Lägg i kycklingfiléerna och koka i 15 minuter. Låt kallna.
  2. Skär upp ingredienserna, kycklingen i kuber, löken i klyftor, paprika och korv i bitar. Olja grillspetten och trä spetten med allt gott. Salta, peppra, pensla med bbq-sås. Pudra över chilipulver. Grilla spetten och pensla någon gång med bbq-sås.
  3. Servera med t.ex potatisgratäng och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.