Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med lax och hälleflundra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På öarna i Stilla Havet grillar man ofta fisk på spett, Något som är lite ovanligt här i Sverige. Men pröva att trä några typiska svenska fisksorter på spetten och njut av den fräscha och fina smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i stora kuber. Skala löken och gör den i 8 klyftor. Skär paprikan i 12 fyrkantiga bitar. Varva allt på 4 spett. Börja med paprika, tag därefter lax, lök och sist hälleflundra. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat. Blanda citronskal och saft med vin, olja, soya, salt och svartpeppar. Vispa samman väl och pensla grilloljan på fiskspetten. Låt spetten stå minst 30 min. Låt dem därefter rinna av och lägg dem på grillen över fin glöd. Grilla i ca 12 min till fin färg runt om. Placera spetten på tallrikar och garnera med lime och persilja.
  2. Servera med ris och broccoli eller sockerärter samt sås t ex hollandaiesås eller citronsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.