På öarna i Stilla Havet grillar man ofta fisk på spett, Något som är lite ovanligt här i Sverige. Men pröva att trä några typiska svenska fisksorter på spetten och njut av den fräscha och fina smaken.
Instruktioner
- Skär fisken i stora kuber. Skala löken och gör den i 8 klyftor. Skär paprikan i 12 fyrkantiga bitar.
Varva allt på 4 spett. Börja med paprika, tag därefter lax, lök och sist hälleflundra. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat.
Blanda citronskal och saft med vin, olja, soya, salt och svartpeppar. Vispa samman väl och pensla grilloljan på fiskspetten.
Låt spetten stå minst 30 min. Låt dem därefter rinna av och lägg dem på grillen över fin glöd. Grilla i ca 12 min till fin färg runt om. Placera spetten på tallrikar och garnera med lime och persilja.
- Servera med ris och broccoli eller sockerärter samt sås t ex hollandaiesås eller citronsås.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar