Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gris på ris

(2 kommentarer)  
Gris på ris Gris på ris Gris på ris
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Eller kasslergratäng... Allt i ett rätt! Riset ugnskokas i formen innan köttet gratineras. Gammal goding med supergod ny sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsfast form. (ca 22x32 cm.)
  2. Varva okokt ris och skivad purjo med salt och vatten i formen. Täck med foliepapper. Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
  3. Under tiden: Skiva och strimla kasslern (eller använd grillrester, ca 6 fläskkotletter eller motsvarande).
  4. Vispa grädden tjock, blanda i currymangosåsen och crème fraiche. Späd med mjölk till halvtjock konsistens. Riv ost. Skiva bananerna.
  5. Tag ut riset och höj ugnsvärmen till 250º. Fördela kassler och banan över det färdiga riset, bred över gräddsåsen och strö över ost. Gratinera i 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ketronya 24 juni 2008

    Mm, det låter smaskens :) Skulle man kunna byta ut grädden mot något för att göra den lite mindre kaloririk?

  • alskepp 5 augusti 2010

    Jättegott!! detta var andra gången vi gjorde denna och fler gånger lär det bli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.