Instruktioner
Skölj fötterna och skrapa bort om det finns hår kvar på dem. Lägg dem i en stor gryta och fyll på vatten tills det täcker. Koka upp och skumma noga.
Lägg i löken och kryddorna och låt det sjuda 5-6 timmar och skumma flera gånger. Ta upp fötterna och låt dem svalna så du kan plocka bort alla ben.
Lägg köttet i en sockerkaks form med hål i mitten. Formen ska vara sköljd med vatten först. Skumma bort om det finns fett i buljongen och sila den. Häll den över köttet och ställ formen kallt tills det stelnat.
Jag åt grisfötter första gången någonsin och lagade efter detta recept. Det blev mycket bättre än förväntat, men lag efterlyser lite mer kryddor i själva aladåben. Buljongen blev jättebra, men jag kokade grisfötterna i min "julbuljong" dvs buljongen som jag först kokat julskinkan i och därefter kalvsyltan. Det blir nog grisfotsaladåb även nästa jul, men då kryddar jag nog lite på grisfötterna innan jag häller över buljongen.