Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med kyckling och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel, nyttig och vackert grön soppa med kyckling i som ger soppan en mild smak och mättar bra. Välj helst färska filéer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna. Lägg i kycklingbrösten och sjud ca 15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp köttet och "dra" det till strimlor, gärna med hjälp av två gafflar.
  2. Tillsätt ½ liter vatten och de gröna ärterna till buljongen. Koka upp soppan och låt koka ca 5 minuter. Dra grytan från värmen, tillsätt basilika och philadelphiaost och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  3. Lägg tillbaka det strimlade kycklingköttet i soppan och värm upp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Servera soppan genast, toppad med hackad salladslök och grovt bröd vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.