Enkel, nyttig och vackert grön soppa med kyckling i som ger soppan en mild smak och mättar bra. Välj helst färska filéer.
Instruktioner
- Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna. Lägg i kycklingbrösten och sjud ca 15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp köttet och "dra" det till strimlor, gärna med hjälp av två gafflar.
- Tillsätt ½ liter vatten och de gröna ärterna till buljongen. Koka upp soppan och låt koka ca 5 minuter. Dra grytan från värmen, tillsätt basilika och philadelphiaost och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
- Lägg tillbaka det strimlade kycklingköttet i soppan och värm upp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera soppan genast, toppad med hackad salladslök och grovt bröd vid sidan om.
Publicerat den
6 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar