Grön gratäng med fetaost

Blanda olika sorters grönsaker med kryddig fetaost - det ger en underbar ochlite annorlunda smakupplevelse.

Ingredienser

3 små zucchini
2 röda paprikor
200 g färsk spenat
3 - 4 tomater
350 g gröna bönor
1 gul lök
3 - 4 vitlöksklyftor
400 g fetaost
2½ dl matlagningsgrädde
4 ägg
Salt
Peppar
2 msk ströbröd
2 msk sesamfrön
Olivolja till formen

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Visningar:
2002
Sparat:
87

Gör så här

Skölj och skär zucchinin i fina bitar. Sköj, kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skölj spenaten och låt den mjukna i sin egen fuktighet på hög värme. Låt den sedan rinna av ordentligt. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, rensa och dela bönorna i tredjedelar. Lägg dem i kokande saltat vatten i ca 5 minuter. Sklj dem i kallt vatten och låt dem sedan rinna av.

Skala och finhacka lök och vitlök. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda osten med grädden och äggen. Peppra och salta. Salta sparsamt eftersom osten är salt i sig. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olja.

Blanda grönsakerna och krydda med salt och peppar. Lägg ner dem i formen och täck med ostmassan. Blanda ströbrödet med sesamfröna och strö över. Grädda i ugnen ca 45 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader
av remmen5
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.