Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod lax som man aldrig tröttnar på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxen: Dela laxen mitt itu på längden och bena ur. Lägg skinnsidan nedåt i ugnsfast form. Pressa citronen över laxen och salta. Låt fisken stå och dra i 15 min. Klipp det gröna och lägg på. Lägg folie över och ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 min. Vispa grädden lite löst, blanda i senap och peppar. Ta bort folien och häll grädden över laxen. Sätt tillbaka in i ugnen på 225 grader i 15-20 min.
  2. Såsen: Tina spenaten och krama ur allt vätska. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Låt stå kallt en stund före servering.
  3. Servera gärna med sparris och pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.