- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod lax som man aldrig tröttnar på.
Instruktioner
- Laxen:
Dela laxen mitt itu på längden och bena ur. Lägg skinnsidan nedåt i ugnsfast form. Pressa citronen över laxen och salta. Låt fisken stå och dra i 15 min. Klipp det gröna och lägg på. Lägg folie över och ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 min. Vispa grädden lite löst, blanda i senap och peppar. Ta bort folien och häll grädden över laxen. Sätt tillbaka in i ugnen på 225 grader i 15-20 min.
- Såsen:
Tina spenaten och krama ur allt vätska. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Låt stå kallt en stund före servering.
- Servera gärna med sparris och pressad potatis eller ris.
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar