Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön potatischeesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Till det stora buffébordet med många gäster går den här rätten alldeles utmärkt att göra dagen innan. Passar bra till spett med kyckling eller lax. Garnera med färska örter före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smör och blanda med brödsmulor. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ i kyl.
  2. Skala potatis. Dela och kärna ur avokado. Mosa eller hacka potatis, avokado och 2/3 ost grovt. Blanda med kesella, crème fraiche, vitlök, salt och sambal oelek.
  3. Lägg i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kyl 1-2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.