Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön potatisrulle

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En annorlunda och härlig potatisrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten, krama ur fukten och hacka den grovt.
  2. Smörfräs den i ca 5 minuter, ta den från plattan och blanda ner ost, äggula, salt, peppar och muskot.
  3. Skala och koka potatisen mjuk. Sila och ånga av. Mosa potatisen och rör ner ägg, mjöl, salt och peppar. Värm ugnen till 200º. Olja ett bakplåtspapper och bred ut potatisdegen på papperet, ca 25 x 30 cm.
  4. Fördela spenaten över och rulla ihop med hjälp av papperet. Packa in rullen i bakpapperet. Grädda hela rullen med papper mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta ut rullen och låt kallna i papperet. Hit kan man förbereda.
  6. Skär rullen i 2-3 cm tjocka skivor och pensla dem med olja. Strö över osten och gratinera 4-5 minuter högt upp 250º varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.