Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön tagliatelle

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda hemlagade gröna tagliatelle, eller nudlar. När du gjort degen använder du din pastamaskin, eller kavla den på bakbord och skär långa smala remsor. Lätt att göra och mycket godare än köpta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjölet och lägg det i en hög på bakbordet. Gör en liten grop i mitten och lägg i övriga ingredienser. Blanda alltsammans med händerna till en deg. Lägg degen i en hushållsassistent och kör i 10 minuter tills degen är slät och smidig. Tillsätt eventuellt några droppar vatten om degen är för torr. Lägg degen i en fuktig handduk och låt den vila i rumstemperatur i 30 minuter. Ju smidigare degen är desto lättare tunnare kan den kavlas.
  2. Kör den minst två gånger genom pastamaskinen innan remsorna görs, eller kavla mindre bitar i taget riktigt tunt innan den skivas.
  3. Koka pastan i lättsaltat vatten med några droppar god olivolja i ca 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.