- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Goda hemlagade gröna tagliatelle, eller nudlar.
När du gjort degen använder du din pastamaskin, eller kavla den på bakbord och skär långa smala remsor.
Lätt att göra och mycket godare än köpta.
Instruktioner
- Sikta mjölet och lägg det i en hög på bakbordet. Gör en liten grop i mitten och lägg i övriga ingredienser. Blanda alltsammans med händerna till en deg. Lägg degen i en hushållsassistent och kör i 10 minuter tills degen är slät och smidig. Tillsätt eventuellt några droppar vatten om degen är för torr.
Lägg degen i en fuktig handduk och låt den vila i rumstemperatur i 30 minuter. Ju smidigare degen är desto lättare tunnare kan den kavlas.
- Kör den minst två gånger genom pastamaskinen innan remsorna görs, eller kavla mindre bitar i taget riktigt tunt innan den skivas.
- Koka pastan i lättsaltat vatten med några droppar god olivolja i ca 3 minuter.
Publicerat den
5 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar