- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En av de godaste sopporna jag hittat på!
Instruktioner
- Skala och skiva potatis, morot och vitlök.
Skala och grovhacka lök.
Smält smör i en stor kastrull eller gryta, ha i lök och fräs den mjuk och lägg sedan i potatis och morot och fräs med.
Skär spenat och broccoli i mindre bitar och lägg i kastrullen, rör runt så att ingenting bränns.
Grovhacka grönkålen, ta gärna bort stjälken – tänk på att det blir mycket grönkål så rör ner i kastrullen i omgångar tills allt är i.
Ha i persilja och rör runt.
Häll på vatten, grädde och matlagningsvin och smula ner buljongtärningar, rör runt.
Krydda med salt, peppar och kryddpeppar.
Koka upp och låt koka i 25 minuter, inte stormkoka men inte heller småkoka.
När det kokat klart, mixa med en stavmixer eller i en mixer till en slät, krämig soppa.
- Servera med knaperstekta baconbitar, 34% crème fraiche och en god ostsmörgås.
Publicerat den
31 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar