Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön vintersoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En av de godaste sopporna jag hittat på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis, morot och vitlök. Skala och grovhacka lök. Smält smör i en stor kastrull eller gryta, ha i lök och fräs den mjuk och lägg sedan i potatis och morot och fräs med. Skär spenat och broccoli i mindre bitar och lägg i kastrullen, rör runt så att ingenting bränns. Grovhacka grönkålen, ta gärna bort stjälken – tänk på att det blir mycket grönkål så rör ner i kastrullen i omgångar tills allt är i. Ha i persilja och rör runt. Häll på vatten, grädde och matlagningsvin och smula ner buljongtärningar, rör runt. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i 25 minuter, inte stormkoka men inte heller småkoka. När det kokat klart, mixa med en stavmixer eller i en mixer till en slät, krämig soppa.
  2. Servera med knaperstekta baconbitar, 34% crème fraiche och en god ostsmörgås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.