Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna blinier

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gröna boveteplättar med syrad grädde och rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37 grader. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8-12 plättar i smör i en stekpanna.
  3. Servera med smetana, gräslök och rom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.