Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna majsplättar med kotlettbacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Persilja ger fin färg och majsen ser läckert ut i plättarna. Kotlettbacon är en rätt ny variant, med mindre fett än vanlig bacon. Bräckt skinka eller kassler är också gottt till plättarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggen med yoghurten. Tillsätt mjölk och mjöl växelvis.
  2. Vispa smeten slät. Tillsätt salt, peppar, persilja och väl avrunna majskorn.
  3. Hetta upp en plättlagg. Lägg i smör och häll i smet. Se till att majskornen kommer med, de sjunker lätt till botten i bunken.
  4. Lägg upp plättarna i högar på ett fat som hålls varmt över en kastrull med sjudande vatten.
  5. Stek baconskivorna och eventuellt tomathalvor. Servera tillsammans med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.