Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkål- ett måste på Hallänska julbordet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En tradition på de hallänska julbordet. Men en mycket uppskattad rätt även över "länsgränsen" ;) Fått mycket beröm för detta receptet som är så lätt att göra och gjorts i några generationer tillbaka i vår familj. Ni måste testa! Detta är skrivet som laktosfritt men går lika bra med vanlig grädde och smör, eller helt mjölk fritt så använd Oatly's iMAt. de blir minst lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta gärna fram den djupfrysta grönkålen dagen innan så den hiner tina upp innan tillagningen.
  2. Krama ur vatten lite från den upptinade grönkålen Hacka grönkålen. Smält smöret i stekpannan och häll i grönkålen när smöret har fått en fin färg.
  3. Häll i sirap, salta, pepra och låt det steka någon minut och häll sedan i grädden. Låt det putra några minuter till.
  4. Sen är den färdig att servera tillsammans med all annan god julmat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carola_bengtsson 22 december 2009

    Håller med! absolut viktigaste på julbordet, själv använder jag vanlig grädde och vanligt smör men det gör nog ingen större skillnad vad gäller smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.