Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålsfritata

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna grönkålsrätt är god både varm och kall. Jag hade den på julbordet och det var den enda rätten som tog slut på en gång. Men den kan naturligtvis ätas året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med tills den tinar.
  3. 3. Vispa samman den frästa löken och grönkålen med ¬äggen. Tillsätt osten, smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 18 x 25 cm. Häll i smeten och grädda
  5. 15–20 min tills den stannat. Servera den varm, ljummen eller kall till skinka, prinskorv eller lax.

Kommentarer (2)

  • suli70 9 oktober 2008

    Mmmm det var jätte gott....

  • maithab 26 december 2011

    Håller med. Det gick hem hos både stora och små. Vi använde färsk grönkål och hade det som tillbehör till julbordsrester såsom skinka, revben, sylta, lax m.m.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.