Med lagrad cheddar och grönkål blir det här en härlig vinterpaj som passar såväl på glöggbjudningen som på julbordet.
Instruktioner
- Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastfolie i kylen i ca 1 timme.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Strimla grönkålen. Skala och hacka löken. Fräs grönkål och lök i en stekpanna med smör, tills all vätska kokat bort.
- Dela dadlarna och ta ur kärnorna. Fördela grönkål, riven ost, dadlar och nötter i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
Publicerat den
2 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar