Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaj med dadlar och nötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Med lagrad cheddar och grönkål blir det här en härlig vinterpaj som passar såväl på glöggbjudningen som på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastfolie i kylen i ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Strimla grönkålen. Skala och hacka löken. Fräs grönkål och lök i en stekpanna med smör, tills all vätska kokat bort.
  5. Dela dadlarna och ta ur kärnorna. Fördela grönkål, riven ost, dadlar och nötter i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.