En härlig fräsch sallad att toppa höstens värmande soppor med, eller på buffé bordet som tillbehör! Limesaften kan uteslutas, den passar kanske inte till alla soppor, om du väljer att ha salladen som tillbehör i en soppa vilket är väldigt gott.. :) Originalreceptet kommer från Allt om Mat och heter där Grönkålssallad med saffransdressing. Jag har gjort om det så det passar till goda krämiga soppor, såsom potatis- och purjolökssoppa, blomkålssoppa, morotssoppa. Det går kanon bra att blanda nötter, kärnor, och frön som man tycker om. Även russin är gott i. Salladen klarar sig fint i kylen ett par dagar utan att bli dålig. Jag gjorde salladen i går och måste erkänna att jag då hoppade över momentet förvällning. Jag kan säga att det funkade också. Servera gärna med knaperstekt bacon och ett gott bröd till din grönkålssallad och favoritsoppa. Smaklig spis.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.