Goda biffar i en krämig sås.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i grädde och ägg en stund.
Finhacka löken och krossa grönpepparn i en mortel.
Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
Salta och peppra.
- Forma små fina biffar och stek på medelvärme.
Lägg över biffarna i en form.
- Gör såsen så här:
Fräs krossad grönpeppar i smöret, tillsätt lite grädde och rör ner mjölet.
Häll på resten av grädden, crème fraiche och låt koka ihop.
Tillsätt lite färgsoya och lingonsylten.
Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över biffarna.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och sallad.
Publicerat den
16 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda biffar med mycket härligt god sås!!
Eftersom vi tycker om grönpeppar testade jag detta recept. Det var mycket gott och kommer att lagas många gånger
En helt ok vardagsrätt! Vi bytte creme fraiche mot grädde då det var vad vi hade hemma. Tillsatte också lite buljong i såsen för att få den mustigare.
Mycket goda biffar, härligt med grönpeppar som är en lite bortglömd krydda tycker jag (iallafall var det länge sen jag använde den). Jag följde receptet ganska exakt, förutom att jag inte hade ägg hemma - det funkade men biffarna höll inte ihop så bra så nästa gång blir det ägg också. Tog lite mer grönpeppar än vad som stod angivet och "vanlig" soja istället för Colorit. Tack för receptet., det blir en stark 4:a !
Jättegoda biffar! Jag hade två finhackade schalottenlökar i smeten. Vilken god sås! Jag hade i lite kalvfond i såsen. De här biffarna kommer jag att göra flera gånger.