Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönpeppargryta med ris

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Grönpeppar har en mjukare och mer nyanserad smak jämfört med vit- och svartpeppar. Kornen är inte heller lika hårda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolök. Skala och skär rotselleri 1 cm stora tärningar. Skär vitkål i tunna strimlor. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Pressa i vitlök, tillsätt purjon, lagerblad och grönpepparkorn. Fräs på medelhög värme i 5 minuter. Rör om då och då. Koka ris. Skär viltkorv i 1 cm breda skivor. Strimla gårdsskinka. Tillsätt korven och skinkan i grytan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på hög värme i 3 minuter.
  2. Tillsätt rotselleri, vitkål, krossade tomater, cocktailtomater, 5 dl vatten, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock i 10-15 minuter. Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt.
  3. Klipp persilja över grytan och servera med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.