- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Grönpeppar har en mjukare och mer nyanserad smak jämfört med vit- och svartpeppar. Kornen är inte heller lika hårda.
Instruktioner
- Skölj och strimla purjolök. Skala och skär rotselleri 1 cm stora tärningar. Skär vitkål i tunna strimlor.
Hetta upp olivolja i en stor gryta. Pressa i vitlök, tillsätt purjon, lagerblad och grönpepparkorn. Fräs på medelhög värme i 5 minuter. Rör om då och då.
Koka ris.
Skär viltkorv i 1 cm breda skivor. Strimla gårdsskinka.
Tillsätt korven och skinkan i grytan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på hög värme i 3 minuter.
- Tillsätt rotselleri, vitkål, krossade tomater, cocktailtomater, 5 dl vatten, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock i 10-15 minuter.
Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt.
- Klipp persilja över grytan och servera med riset.
Publicerat den
17 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar