Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaker i sötsur sås

 
Skriv ut

Serveras som ensamrätt tillsammans med råris om man vill ha något vegetariskt och räcker då till 4 personer. Serveras det som tillbehör till kött, fisk eller fågel räcker det till 8.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills den tjocknar och klarnar. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en wok över stark värme tills den ryker. Tillsätt oljan. Lägg i majs, paprika och morötter och rör om i 4 minuter. Tillsätt böngroddar och sockerärter, stek och rör i 2 minuter.
  3. Häll i såsen, sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med sesamolja och nymalen peppar. Servera gärna med råris eller som tillbehör till kyckling, nötkött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.