Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksbiffar med svamp och tzatsiki

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Grönsaksbiffar med svamp och tsatsiki. Om biffarna steks i teflonpanna blir de inte feta utan nyttig och kalorifattig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tzatsiki: Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Ställ tsatsikin kallt.
  2. Blanda grönsaker och potatis med uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda väl.
  3. Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon, med lite olja. Klicka ut smeten till 3 biffar och stek dem på medelvärme 2-3 minuter på var sida. Håll biffarna varma.
  4. Stek svampen med löken i lite olja, krydda med örtsalt. Servera svampen och tsatsikin till biffarna. Biffarna går bra att frysa, om du gör en större sats.
  5. Tips! Det finns en pumpflaska för olja att köpa och använder du en sådan, blir det ytterst lite olja i pannan eller formen.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Tilda___ 14 mars 2008

    hur mkt mer fett suger en grönsaksiff/bönbiff upp jämfört med en vanlig biff, vilket blir kalorisnålast,

  • tovis 14 juni 2008

    urkäkta, hur gammla är ni? kalorisnål är INTE = nyttig!!?? sånt himla knas kring allt kalorisnålt och blabla..man behöver energi= kalorier för att överleva!!!XD

  • Angel-61 15 juli 2008

    Mycket goda biffar

  • Poff 20 juli 2008

    Jättegoda biffar. Mycket mättande!

  • Ulla-Lena 29 juli 2008

    Goda och enkla. Valde bort palsternackan och ökade morots och potaismängden i stället och kryddade med timjan. Serverade klyftpotatis till.

  • evahellstrom 11 augusti 2008

    Ok som lättlunch. Barnen gillar det tyvärr inte, vilket förvisso var väntat, men ändå... det är ju alltid kul när även de små gillar maten som man lagar...

  • chokladcookie 14 augusti 2008

    De hade inte palsternacka i affären så jag tog paprika istället och det blev lika bra ändå. Gott.

  • Bina88 24 oktober 2008

    Enkla biffar som kan varieras i det oändliga! Har provat att göra dessa biffar flera gånger och har då använt mig av det jag haft till hands av rotfrukter och grönsaker i kylskåpet. Purjo, röd och gul lök, rotselleri, palsternacka, kålrot, morötter, paprika mm. Har inte testat att blanda i rödbetor än, men det kommer:P Det viktigaste är bara att man har i tillräckligt med potatis och ägg, så att smeten hålls ihop. Tzatziki är en riktig höjdare till, med sin syrlighet, som bryter bra mot den lite sötare rotfruktssmaken i biffarna:) Rekommenderas varmt både till vegetarianer och köttätare...

  • JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.