Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksfat antipasto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Knapriga grönsaker som marineras i örter och vinäger, serveras ofta i italienska hem. Servera fatet som en läcker entrérätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och halvera lök och vitlök. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök och vitlök på medelvarm platta. Sänk värmen och sjud ca 4 minuter.
  2. Skala, skölj och skär moroten i 7-8 cm långa stavar och lägg dem i vinägersåsen. Sjud i 2 minuter. Ansa, skölj och dela blomkålen i små buketter. Borsta svampen och dela den i fjärdedelar. Låt kål och svamp sjuda med i 2 minuter.
  3. Ansa, skala och skölj sparris, squash, aubergine och paprika. Skär squash, aubergine och paprika i 7-8 cm långa stavar, lägg dem i kastrullen och låt dem sjuda med i ytterligare 2 minuter.
  4. Ta upp grönsakerna med en hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Häll ut kokspadet. Låt grönsakerna svalna, täck tallriken med plastfolie och sätt in i kylskåp. Låt kylas minst 1 timme före servering.
  5. Lägg en bädd av salladsblad på ett serveringsfat. Arrangera grönsakerna i grupper och strö över hackad persilja. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pleje 25 maj 2010

    Låter jättegott, ska pröva det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.