- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Smidigt att frysa in i mindre portionsbitar, för att kunna ta med till lunch etc.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka grönsakerna och tina spenaten om den är frusen. Gör pajdegen under tiden.
- Pajdegen:
Låt smöret bli rumstempererat. Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 minuter.
- Häll av vattnet till grönsakerna, mosa dem i mindre bitar med hjälp av en potatisstöt eller med hjälp av en gaffel. Det ska vara lite bitar kvar. Blanda ner spenaten med grönsakerna.
- Vispa ägg och mjölk i en skål.
- Tryck ut pajdegen i en form (22-25 cm).
- Lägg grönsaksmoset i botten av pajskalet, ett tunt lager, bred ut. Strö över skinkan och vitlökspeppar/salt. Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten, täcker hela formen.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Servera med grönsallad.
Publicerat den
21 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar