Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

265 kalorier per portion. En mättande vegetarisk rätt fylld med färg, doft och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den. Skölj och skiva purjolöken. Pressa vitlöksklyftan. Fräs det i en stekgryta på svag värme några minuter.
  2. Kärna ur och skiva paprikan, skiva squashen, dela minimajsen i halvor och skär sparrisen i bitar. Låt det fräsa med lökblandningen 3-4 minuter.
  3. Blanda ner kryddor och ris, späd med buljongen och låt allt koka på svag värme under lock 20 minuter tills riset är färdigkokt och vätskan sugits in.
  4. Rosta under tiden mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Strö över chilipulver.
  5. Lägg upp pilaffen och strö över den kryddade mandeln.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.