Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspytt i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rejäl grönsakslåda kan någon gång faktiskt räcka som ensam lunchrätt, särskilt om den kompletteras med ett ägg till var och en.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa grönsakerna och skär dem i tärningar eller strimlor.
  2. Fräs upp dem en kort stund i matfettet. Krydda och lägg över blandningen i en eldfast form.
  3. Täck med folie och grädda rätten färdig i ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera till serveringen med råa äggulor i skal och strö gärna klippt persilja över.
  5. Gott att servera till: Stekt korv eller fläsk, köttfärsrätter, stekt fisk etc.
  6. Pröva som omväxling: Lägg filéer av sill eller makrill ovanpå grönsaksbädden och låt fisken grädda med i ugnen. Ta bort folien mot slutet och strö lite skorpmjöl blandat med riven ost över fisken och låt ytan ta färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.