Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröt tekakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett väldigt gott bröd som mättar bra på morgonen. Svårt att motstå att ta en extra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en gröt på mjölken, smöret och havregrynen. Rör ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt salt och sirap. Tillsätt den varma gröten i jästblandningen och rör sedan i vetemjöl till en klibbfri deg. Dela degen i 4 delar, av varje del 8 bullar. Kavla ut till runda tekakor och lägg på "bakplåtspapprad" plåt, nagga med gaffel. Låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250°, låt kakorna vara inne i ca 8 min.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bella1989 8 september 2011

    Tänkte prova dessa bullar, lät som ett spännande recept. Blev dock lite förvånad när jag såg att jästen ska blandas med kallt vatten. Jag som är van vid att vattnet ska vara 37 gradigt. Blir bullarna stora? isåfall kör jag på dessa till nästa picknick. :)

  • pihal 1 juli 2012

    Kanongoda. Men väl stora om man bara gjorde 18 kakor. Kommer att baka dessa fler gånger men kommer att göra dom mindre. Skulle kunna tänka mig att 25 stycken blir lagom. 5:a i betyg

  • Mizzie1 15 april 2015

    Hur mycket vetemjöl ska det vara i?? Det framgår inte!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.