Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbitar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Får du lite gröt över, så ta den till brödbaket. Den här degen är lös, nästan rinnande, och långpannan bör vara väl smord.

Ingredienser

Instruktioner

Koka gröten om du inte har någon över. Smula ner jästen i en bunke, häll det ljumma vattnet över. Rör omtills jästen löst sig.Tillsätt gröten. Tillsätt salt, rågflingor,kli och vetemjöl. Arbeta ihop degen som ska vara lös. Låt jäsa ca 30 min. Smörj en långpanna ( 30x40 ) väl,elleranvänd bakplåtspapper. Hälli dege, för ut den meden mjöladdegspade. Låt jäsa 15-20 min. Strö lite rågflingor över. Grädda ca 20-25 min på mittfalsen.

Kommentarer (1)

  • frokenviol 20 oktober 2010

    Låter som ett härligt recept, ska jag prova i helgen =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.