Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova frallor med rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Härligt tuggmotstånd från både nötter och aprikoser gör dessa frallor oemotståndliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla ingredienser utom saltet och knåda ca 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter.
  3. Hacka hasselnötter grovt och dela aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i degen. Låt jäsa ca 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i ca 18 bitar. Forma till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Baka bullarna i 10-12 minuter. Ta ut och svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.