- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jättegoda o nyttiga, lite att tugga på!
Instruktioner
- Värm ugnen på 200 gr.
- Koka vatten och häll över frön och havregryn och salt, låt svälla och blir "grötig". Låt svalna tills det är finger varmt.
- Under tiden smälter man jästen i lite fingervarmt vatten och bland ihop med sirapen och den första "grötiga" degen.
- Blanda in vetemjöl till degen släpper bunken, lan behövas mer än vad det står.
låt jäsa 30-35 minuter.
- Rulla ut till längder o dela dem i 8-10 bitar, pricka med gaffel o pensla med vatten och strö över havregryn eller grahamsmjöl
Lägg på bakplåtspapper, låt jäsa en gång till ca 30 minuter,
baka i varm ugn ca 12 minuter
- Jätte goda, Lycka till!!!
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade brödet i början av veckan, men hade här i Tsykland ingen möglighet att kommer åt Grahamsmjöl så jag tog 2 dl vetekross och 1 dl vetekli istället och gjorde en stor limpa som jag bakade i en avlånga form. Blev mycket uppskattad av hela familien, tack för receptet.