Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova frullebulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegoda o nyttiga, lite att tugga på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen på 200 gr.
  2. Koka vatten och häll över frön och havregryn och salt, låt svälla och blir "grötig". Låt svalna tills det är finger varmt.
  3. Under tiden smälter man jästen i lite fingervarmt vatten och bland ihop med sirapen och den första "grötiga" degen.
  4. Blanda in vetemjöl till degen släpper bunken, lan behövas mer än vad det står. låt jäsa 30-35 minuter.
  5. Rulla ut till längder o dela dem i 8-10 bitar, pricka med gaffel o pensla med vatten och strö över havregryn eller grahamsmjöl Lägg på bakplåtspapper, låt jäsa en gång till ca 30 minuter, baka i varm ugn ca 12 minuter
  6. Jätte goda, Lycka till!!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hartmut21 6 oktober 2011

    Bakade brödet i början av veckan, men hade här i Tsykland ingen möglighet att kommer åt Grahamsmjöl så jag tog 2 dl vetekross och 1 dl vetekli istället och gjorde en stor limpa som jag bakade i en avlånga form. Blev mycket uppskattad av hela familien, tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.