Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova havrefrallor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Doften av nybakat bröd är oslagbart! Dessa frallor innehåller mycket nyttigheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll i den ljumma, 37 gradiga mjölken. Rör om. Tillsätt havregrynen och låt blandningen stå och dra 10 minuter.
  2. Häll i filmjölk, salt, vetekli, rågkross, bakpulver och smält smör. Blanda ordentligt. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl, lite i taget tills degen är lagom smidig. Ha inte i för mycket vetemjöl så degen blir torr. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  3. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med ägg och strö över havregryn. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.