Doften av nybakat bröd är oslagbart! Dessa frallor innehåller mycket nyttigheter.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll i den ljumma, 37 gradiga mjölken. Rör om. Tillsätt havregrynen och låt blandningen stå och dra 10 minuter.
- Häll i filmjölk, salt, vetekli, rågkross, bakpulver och smält smör. Blanda ordentligt. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl, lite i taget tills degen är lagom smidig. Ha inte i för mycket vetemjöl så degen blir torr. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden med ägg och strö över havregryn.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter.
Låt bröden svalna på ett galler.
Publicerat den
31 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar