Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova morotsbröd med pumpakärnor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Här är ett recept på fiberrikt, nyttigt, saftigt och riktigt goda morotsbröd! Ett väldigt lätt och tacksamt bröd att baka. Det blir 6-8 stycken bröd på detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm upp mjölken till fingertemperatur. Blanda ner mjölken med jästen och rör om tills jästen har löst upp sig helt.
  3. Tillsätt saltet och grahamsmjölet. Rör om och låt blandningen stå under tiden som du skalar och river morötterna fint eller grovt.
  4. Tillsätt morötterna i degblandningen och rör om.
  5. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. När degen släpper från bunkens kanter räcker det med mjöl.
  6. Låt degen jäsa under en bakduk i 45 minuter.
  7. Ta upp degen på en lättmjölad arbetsbänk/arbetsyta och dela den i 6 eller 8 delar. Forma degbitarna till runda plattor.
  8. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.Låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 230 grader.
  10. Pensla bröden med vattnet och fördela pumpakärnorna jämnt över bröden.Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 15-17 minuter.
  11. Låt bröden svalna av på galler.
  12. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dag6 17 april 2013

    Mycket saftiga och goda. Kommer snart att göra dem igen. Tack för ett enkelt och bra recept Det blir en femma från oss.

  • Gothvix 19 april 2013

    De blev faktiskt sjukt goda! Väldigt gott att bre på ett lager smör och ha en ostskiva över (så allt smälter och blir göttigt) :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.