Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova våfflor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite nyttigare än vanligt men fortfarande frasande goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop vatten och ägggulor, blanda i mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda ner socker, salt smör och bakpulver. Rör om ordentligt, inga klumpar. Ställ åt sidan och låt vila i 15 minuter. Vispa undertiden äggvitorna till ett hårt skum. Värm upp våffelgärnet. Vänd ner äggvitorna i smeten precis före det är dags att grädda. Pensla våffelgärnet med smör och grädda våfflorna gullenbruna. Låt dem svalna på galler.
  2. Servera sedan ihop med kesella och mixade bär!
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.