- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Väldigt gott och halvgrovt bröd som funkar bra att baka ut i portions- eller limpform.
Instruktioner
- Låt vattnet (4 dl) nästan koka upp i en kastrull. Blanda med rågmjöl, havregryn, salt, socker och olja.
Låt svalna till fingertemperatur. Ca 45 min.
Rör ut jästen med resten av vattnet (3 dl) och blanda med ovanstående. Tillsätt nu mjölet och knåda till en smidig deg, Jäs 1 timme.
- Baka ut till två stora bröd eller ca 25 små bröd.
Jäs på plåt i 30 minuter.
- Grädda i ugn. Stora bröd 200 grader ca 25 minuter, och små bröd 225 grader ca 10 minter.
Låt svalna på galler under bakduk.
LYCKA TILL!
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket gott bröd! Vad saftigt det blev! Detta bröd kommer att bli ett av mina favoritbröd :)
Bakade igår kväll och det blev väldigt gott. Definitivt inte sista gången som jag använder detta receptet!!!
Det här brödet är hur gott som helst!! En ny sats står på skållning till dagens kalas, mmmmm!
Mycket gott bröd som uppskattades av hela familjen. Kommer att bakas igen. Tack ska du ha för receptet!
Väldigt gott, ska testa en gång till idag och har även tillsatt lite brödkryddor för att testa med att få lite mera "smak" även om det var väldigt gott utan.