Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt bröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott bröd med knaprig skorpa och seg inuti. Inget för den som har bråttom. Arbetstid är inte så lång men brödet skall skållas och jäsas länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet. Låt stå minst 1 timme. Gärna över natten.
  2. Blanda ner alla ingedienser från del 2 i del 1. Rör så att jästen löser sig. Blanda i all rågsikt och ca hälften av vetemjölet. Viktigt att inte ta i för mycket vetemjöl så att degen blir för hård. Ta mer vetemjöl efterhand som du knådar degen. Knåda 5 minuter. Låt jäsa 1 timma. Tryck ner degen ett par gånger under jäsningen.
  3. Baka ut till 2 stora avlånga limpor. Låt jäsa 1 timma. Grädda i 175C i 1,15 tim. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • miramamman 16 september 2008

    intressant recept, ska prova så fort min ugn är lagad..

  • lerinja 15 november 2008

    Hej! Mmmmhhhh...låter jätte gott! Tack! Återkommer med min betyg...hehehe

  • Nallemamma 20 november 2008

    MYCKET GOTT!! TOG MÖRK SIRAP,,,,BLEV 2 STOORRRA LIMPOR,, LÄT DEM VARA INNE I UGNE 1 TIMME O STÄNGDE AV,, TOG UT DEM EFTER EN HALV TIMME.. GOTT TACK!!

  • mammamu61 9 november 2009

    Jättegott bröd! Använde ett nytt mjöl som heter Manituba crem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.