Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GROVT BRÖD

 
  • Serverar: 36-44 portioner
Skriv ut

Går också bra med ljus sirap

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skållning: Mät upp frön, gryn och kli i en bunke. Koka vattnet och häll det hett i bunken. Rör om och låt blandningen svalna till 37° C eller låt den stå övertäckt i rumstemperatur upp till ett dygn.
  2. Efter skållningen: Häll 37° C vatten över den smulade jästen i degbunken. Tillsätt det skållade, sirap, salt, olja och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt maskinen gå ca 4 minuter sen allt har blandat sig. Jäs under bakduk 45 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bord. Baka ut den till fyrkantiga portionsbröd, 36-44 st. Låt jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Spraya vatten över bröden innan gräddningen. Grädda i 200-225° C ugnsvärme ca 12-14 minuter. Spraya vatten över bröden när de är varma. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.