Går också bra med ljus sirap
Instruktioner
- Skållning: Mät upp frön, gryn och kli i en bunke. Koka vattnet och häll det hett i bunken. Rör om och låt blandningen svalna till 37° C eller låt den stå övertäckt i rumstemperatur upp till ett dygn.
- Efter skållningen: Häll 37° C vatten över den smulade jästen i degbunken. Tillsätt det skållade, sirap, salt, olja och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt maskinen gå ca 4 minuter sen allt har blandat sig. Jäs under bakduk 45 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bord. Baka ut den till fyrkantiga portionsbröd, 36-44 st. Låt jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Spraya vatten över bröden innan gräddningen. Grädda i 200-225° C ugnsvärme ca 12-14 minuter. Spraya vatten över bröden när de är varma. Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar