Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt bröd i lergryta

 
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Saftigt, gott och hållbart. Och så vet du vad du får i dig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokande vatten över grovt rågmjöl, sirap, kruskakli och matfett samt salt. Rör om och låt svalna till ca 37 grader.
  2. Lös ut jästen i en kopp kallt vatten och tillsätt. Arbeta in vetemjölet i degen.
  3. Låt jäsa övertäckt med plastfilm över i ca 30 min. Arbeta ner degen i en lergryta som stått i blöt i minst tio minuter.
  4. Sätt in i kall ugn. Sätt termostaten på 150 grader och grädda i 2 timmar.
  5. När brödet svalnat skärs det upp i 4 delar. Lägg varje del i en påse. Brödet blir godare om det får stå till sig i några dygn. Skär i tunna skivor och njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.