Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt bröd som är lättbakat

(4 kommentarer)  
Grovt bröd som är lättbakat Grovt bröd som är lättbakat
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet hittade jag på internet på siten "Familjeliv" och sedan modifierade jag det lite Det är mycket lättbakat - behöver inte jäsa - men tar lång tid i ugnen. Brödet är jättegott! Satsen ger två bröd

Ingredienser

Instruktioner

Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott) Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Det blir en lös smet. Fördela smeten i formarna och grädda i 150 grader i två timmar. Ja, det skall var så länge som två timmar

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • veletanlic 25 februari 2010

    gott m m m

  • esv92 18 april 2011

    Gott!!! Behövs nog inte så mycket sirap i dock. Väldigt sött. Tar nog bara 1,5 dl sirap nästa gång. Var bara i ugnen 1 timme och vart jättegott :)

  • annalds 23 juni 2011

    Väldigt gott bröd! :)

  • essa7 10 oktober 2011

    Mycket gott bröd vilket man kan variera i det oändliga. Jag brukar blanda i valnötter ibland och ibland linfrön. Håller med om saltet. Många vänner som fått receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.