- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett gott och matigt matbröd. Jättegott med bara lite smör på eller med någon god ostskiva på.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tag en annan skål och rör ihop de blöta ingredienserna. Blanda sedan ihop allt till en deg.
- Häll degen i två avlånga 2 liters smorda former.
Placera formarna långt ner i ugnen på ett ugnsgaller och grädda bröden i ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme.
- Prova med en provsticka att det är torrt inuti innan du tar ut formarna.
- Låt bröden svalna 5 -10 minuter innan du lägger på en bakhandduk.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Ingemar här. Tredje gången jag bakar detta bröd. I dag hade jag ingen lingon, men testar med hackade morötter i stället. Tycker detta bröd är toppengott. Mvh Ingemar