Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt rågbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här surdegsbrödet är gott med lite rökta charkuterier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Första steget: Koka upp vattnet och slå det kokande över ingredienserna. Rör snabbt ihop och låt skållningen stå och svälla över natten i rumstemperatur.
  2. Andra steget: Koka ölet tills bara 1 dl återstår och låt det svalna. Blanda sedan i skållningen och därefter salt och mjöl. Degen ska blandas väl och ska vara kladdig när den är klar.
  3. Sätt ugnen på 190 grader. Strö rikligt med mjöl över degen och forma den till ett stort runt bröd. Jäs på smord plåt till dubbel storlek och grädda sedan i 30-40 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.