- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Ett riktigt grovt surdegsbröd med långsamma kolhydrater. Recept på min surdeg hittar du på http://www.matklubben.se/recept/surdeg_paa_raag_till_maanga_bak_99659.html
Instruktioner
- Blanda mjölsorterna och kornkross i ett större degkärl. Går bra att köra i en assistent modell större. Tillsätt salt och rör om. Sedan i med sirap, surdeg samt jästen som är utblandad i 2 dl ljummet vatten. Arbeta samman degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
- Dela degen i 4 lika stora delar. Baka ut varje deg till långsmala limpor som når från kortsida till kortsida av en ugnsplåt. Använder metoden att kavla ut och rulla till limpor. Låt limporna jäsa under bakduk i 1 timme. Innan gräddning snitta brödet och strö över lite vetemjöl. Gräddas i ca 25-35 minuter på 200 grader.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar