Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grund för pizzadeg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en perfekt grund till pizzadeg. Den fungerar lika bra till vanliga pizzor som till inbakade (calzone).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula jästen i en bunke. Blanda därefter vatten, mjölk, olja och salt efter smak i en kastrull. Värm degspadet till det är fingervarmt, 37 grader.
  2. Häll degspadet över den smulade jästen och låt den lösas upp. Blanda i mjölet och knåda tills degen har blivit smidig.
  3. Jäs under bakduk i 30-45 minuter. Degen räcker till fyra medelstora pizzor eller en i storlek med en bakplåt.
  4. Lägg på önskad topping och baka i ugn i 225 grader i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.