Räcker till tre pizzor med 30 cm i diameter.
Instruktioner
- Sikta samman mjölsorterna så att de är ordentligt blandade. Blanda 3,75 dl av mjölet med socker, jäst och salt i en matberedare och ställ åt sidan. Blanda olivolja och vatten i en skål och rör sedan försiktigt ner det i mjölblandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan även resten av mjölet.
- Kör med matberedarens degkrokar på låg hastighet i 4 - 5 minuter tills dess att degen bildar en boll och känns elastisk. Om du inte har en matberedare är det bara att knåda för hand i 10 minuter på en mjölad bakyta.
- Lägg degen i en lätt oljad skål, täck över med en bakduk och låt jäsa på varm och dragfri plats i 1½ - 3 timmar eller tills att degen blivit dubbelt så stor.
- Dela efter jäsningen upp degen i tre lika stora bitar med en vass kniv. Forma dem till bollar och tryck sedan ut dem till rundlar. Tryck eller kavla ut dem till bottnar med 30 cm i diameter. De bör bli ca 2 cm tjocka, vilket är perfekt.
- Lägg på valfri fyllning och grädda.
Publicerat den
16 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar