Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grunddeg för tunn pizza

 
Skriv ut

Räcker till tre pizzor med 30 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta samman mjölsorterna så att de är ordentligt blandade. Blanda 3,75 dl av mjölet med socker, jäst och salt i en matberedare och ställ åt sidan. Blanda olivolja och vatten i en skål och rör sedan försiktigt ner det i mjölblandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan även resten av mjölet.
  2. Kör med matberedarens degkrokar på låg hastighet i 4 - 5 minuter tills dess att degen bildar en boll och känns elastisk. Om du inte har en matberedare är det bara att knåda för hand i 10 minuter på en mjölad bakyta.
  3. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck över med en bakduk och låt jäsa på varm och dragfri plats i 1½ - 3 timmar eller tills att degen blivit dubbelt så stor.
  4. Dela efter jäsningen upp degen i tre lika stora bitar med en vass kniv. Forma dem till bollar och tryck sedan ut dem till rundlar. Tryck eller kavla ut dem till bottnar med 30 cm i diameter. De bör bli ca 2 cm tjocka, vilket är perfekt.
  5. Lägg på valfri fyllning och grädda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.