Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grundrecept på hemmlagad pasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ett lättlagat recept för pastadeg till ravioli, lasagne, tortellini och tagliatelle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en hög, forma en grop och kläck äggen i gropen. Tillsätt de andra ingredienserna. Arbeta samman till en fast och slät deg. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om degen absolut inte går ihop. Knåda i 10 minuter. Slå in degen i plastfolie och låt vila i en timme. Forma degen till en rektangulär rulle. Det går även att göra degen i en matberedare. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg. Skär centimeterbreda skivor i taget, täck över resten och kör biten igenom en pastamaskin (följ anvisningarna) eller kavla ut avlånga plattor för hand.
  2. Läggs i kokande lättsaltat vatten tills pastan är "Al dente".

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 3 juni 2011

    Alldeles för torrt. Jag har följt receptet två gånger och båda gångerna blev det väldigt torrt och smuligt så jag var tvungen att tillsätta mycket mer vätska. Det behövdes ca 3-4 gånger så mycket vätska men jag hittade inte rätt fördelning av olja/vatten så ena gången blev den lite för oljig (=inte när man knådade men när den kavlades märktes det) och andra gången för osmidig. Antingen får man fortsätta prova sig fram eller hitta mitt gamla "bra" recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.