- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Ett lättlagat recept för pastadeg till ravioli, lasagne, tortellini och tagliatelle.
Instruktioner
- Lägg mjölet i en hög, forma en grop och kläck äggen i gropen. Tillsätt de andra ingredienserna. Arbeta samman till en fast och slät deg. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om degen absolut inte går ihop. Knåda i 10 minuter. Slå in degen i plastfolie och låt vila i en timme. Forma degen till en rektangulär rulle.
Det går även att göra degen i en matberedare. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg. Skär centimeterbreda skivor i taget, täck över resten och kör biten igenom en pastamaskin (följ anvisningarna) eller kavla ut avlånga plattor för hand.
- Läggs i kokande lättsaltat vatten tills pastan är "Al dente".
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Alldeles för torrt. Jag har följt receptet två gånger och båda gångerna blev det väldigt torrt och smuligt så jag var tvungen att tillsätta mycket mer vätska. Det behövdes ca 3-4 gånger så mycket vätska men jag hittade inte rätt fördelning av olja/vatten så ena gången blev den lite för oljig (=inte när man knådade men när den kavlades märktes det) och andra gången för osmidig. Antingen får man fortsätta prova sig fram eller hitta mitt gamla "bra" recept.