Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gruyére- och timjankex

 
Skriv ut

Smakrika och goda kex som passar perfekt till drinken eller ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smör, ost, vetemjöl och salt i en matberedare eller för hand och tillsätt äggulan precis när degen håller på att gå ihop. Knåda ner hälften av den hackade timjanen och forma degen till två rullar. Rulla dem i resten av timjanen. Plasta in rullarna och kyl dem i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Ta ut degen och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i ca 15 minuter tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.