Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Matigt och samtidigt fräscht vego-komplement till julbordets skinka, köttbullar och revbensspjäll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citron- och apelsinsaft till dressingen. Salta och peppra.
  2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning i 1 minut till.
  3. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.
  4. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.