Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg skavs gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Detta är det godaste jag vet, jag gör den ofta. Nu när kantarellerna är klar ska jag ut och söka, sen blir de skavgryta.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva älgsteken i skivmaskin mycket tunnt, strimmla sedan skivorna. Riv dom färska kantarellerna på längden. Hacka löken fint. Stek sedan lök, skav och kantareller. Tillsätt sedan kryddorna. Slå i grädde och såserna. Låt puttra 10 min. Tillsätt lingonen. Har du ej lingon så går sylt lika bra. Cumbrland sås går att byta mot gelé eller helt utesluta. Servera med potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Djupra 13 mars 2012

    Jättegod! Testade den för ett par veckor sedan och den gjorde succé. Nu till helgen får vi ett gäng fransmän på besök och ska bjuda på den igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.