Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

(39 kommentarer)  
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner Strimlad biff med bambuskott och champinjoner
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En rätt som jag fick receptet till av en thailändska när jag var med på en matlagningskurs(asiatisk). Jättegod rätt som smakar som strimlad biff ska smaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja. Obs: det är viktigt att blanda köttet med potatismjölet före man tillsätter oljan. Låt stå ca en halvtimme. (Marinaden gör köttet mörare).
  2. Strimla purjolöken, skär löken i grova bitar, skölj bambuskotten i vatten. Allt ska vara förberett när du börjar tillaga.
  3. Hetta upp en wok. Häll i lite olja och låt woken bli het. Woka lite kött i taget. (2-3 omgångar) annars vätskar det för mycket ock köttet blir kokt istället. Ta upp köttet på ett fat.
  4. Häll i lite ny olja och woka purjolöken, löken, svampen och bambuskotten. Tillsätt soja, socker och vatten. Smula i buljongen. Smaka och tillsätt mer salt om du önskar.
  5. Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak.
  6. Blanda ut 1 msk potatismjöl i lite vatten och red av "grytan". Häll ner köttet och värm på alltihop. Servera med jasminris.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (39)

  • Annut 23 mars 2009

    underbart gott, jag la till vattenkastanjer och böngroddar....

  • sabr0201 29 mars 2009

    Mums, jätte gott, kommer göra det igen!

  • knacken 6 juni 2009

    det var gott ska nog göras flera gånger

  • ceciliaw 29 augusti 2009

    Smakade faktiskt nära hämtkinamat. NU är jag ingen stor fan av kinamat men jag tycker den här rätten var riktigt god. Slängde i en halv msk curry på slutet och det gjorde den inte sämre.

  • ankioton 11 september 2009

    JA! Äntligen ett wok-recept som smakar som det ska. Allmän favorit i familjen, både hos vuxna, tonåringar och småttingarna. Tack, tack!

  • bettan1262 3 november 2009

    Smakde som riktig kinamat.Verkligen jättegott.Kommer att tillagas många gånger i min familj.Tack för receptet

  • jossan8 17 januari 2010

    Supergott...... En favorit i våran familj.

  • 78maria 5 augusti 2010

    Fantastiskt gott :) Kommer göras många gånger. Tack!

  • matlusen 9 augusti 2010

    Supergott!

  • Skruttan-pluttan 13 augusti 2010

    TACK!! KRAM. Har letat så länge efter just det här... Älskar det.

  • lapplandia 18 oktober 2010

    Supergott, det här är min 10 årings älsklingsrätt.

  • JustJenny 27 oktober 2010

    Dagens middag, vart väldigt omtyckt av min kära! Blir flergånger. Jag använde rostbiff istället för lövbiff gick utmärkt! Skickar med bild

  • maro89 29 november 2010

    Min älskling gillade maten väldigt mycket, smakrik och enkel att göra! Rekommenderas starkt!

  • Date 25 januari 2011

    Kanongott och relativt enkelt och snabbt! Tips är att byta ut sockret mot honung vilket ger en något rundare smak vilket hjälper för dig som är som mig och gärna öser på med sambal...

  • milla-76 7 februari 2011

    God! Kändes nästan som något man kan serveras på en kinarestaurang. Kommer lagas igen.

  • Marta77Marta 23 februari 2011

    Supergod! Jag böt ut champinjonerna mot röd paprika och socker+sambal mot sweetchilisås!

  • Gold1e 17 mars 2011

    Jag använde färsta champinjoner istället för champinjoner på burk. Ska prova laga rätten utan att blanda köttet med potatismjöl nästa gång, då jag tyckte att mjölet blev som en hinna på köttet som inte tillförde något smakmässigt.

  • Sissa 21 juni 2011

    Helt suveränt GOTT! Familjens stora favoriträtt!

  • soccermum 19 augusti 2011

    Sanslöst gott! Jag har testat både med lövbiff och med kycklingfilé och använder alltid färska champinjoner och kalv- eller kycklingfond men i övrigt följer jag receptet som sådant-det behövs inga stora ändringar i mitt tycke! Tusen tack för receptet :P Femma +++

  • randivc 8 september 2011

    Supergott!! Även barnen, 3 och 1,5 år, åt med god appetit. Kommer att tillagas flera gånger!!!

  • zmazk 28 oktober 2011

    Helt perfekt strimlad biff med bambuskott. Hela familjen var nöjd och smaken blev precis som på Kinarestaurang.

  • mortensofia 8 december 2011

    Ett jättebra och enkelt recept på biff med bambuskott.. Det blir alltid jättegott och har snabbt blivit en favoriträtt att göra och äta i familjen. Supergott!!!

  • Mijis 11 februari 2012

    Mycket bra biff med bambuskott! Nästan precis som på kinarestaurangen!

  • AnneNi 6 juni 2012

    Supergod gryta, bättre än på kinarestauranger helt klart! Jag brukar använda färska champinjoner istället för dem på burk och använder kinesisk soja rakt igenom, för jag brukar aldrig använda japansk soja så det finns inte hemma... Tack för receptet!

  • GourmetMagnus 10 augusti 2012

    Cashewnötter är gött att toppa denna rätten med .

  • Jonielle 6 september 2012

    Har gjort denna rätt många gånger nu. Är ett av mina favoritrecept. :)

  • annelieg282 29 oktober 2012

    Väldigt god och lättlagad. Denna kommer göras fler gånger. Tack för ett bra recept. Bytte dock ut svamp mot paprika och tillsatte lite krossad vitlök i marinaden. Supergott

  • s-80 5 november 2012

    Mycket gott!!

  • Mumsfilibabba2 30 december 2012

    Supergott. Köttet fick vila i 4-5 timmar och blev supermört. Tackar och bockar, femma från oss. :)

  • mammis 20 januari 2013

    Sopergott men tillsatte lite oystersås och det blev jättebra

  • mumsan 21 januari 2013

    mordgott!

  • ros 30 april 2013

    Mycket gott!

  • ros 30 april 2013

    Mycket gott!

  • gertluddpowwel 2 maj 2013

    Supergott! skippade dock svampen för att få en mer biff med purjolök och bambuskott än biff med bambuskott och champinjoner

  • nadjaberggren 4 maj 2013

    Väldigt gott! Jag hade dock även i röd paprika, vattenkastanjer och lite lite matlagningsgrädde :) Tack för receptet!

  • canonlars 8 september 2013

    Tack för receptet, Marinaden är perfekt , jag bankar även strimlorna lite med kött yxa ,blir perfekt

  • HUMPILA 25 december 2013

    Detta smakade till o med godare än på restaurang.En klar 5:a.Detta kommer vi att göra många gånger.

  • asasmatsida 25 juni 2014

    Jättegott, min mamma lärde sig göra denna rätt på en thailändsk matlagningskurs i Sundsvall och jag har saknat receptet. Tack för att du delar det!

  • matskoj 5 februari 2015

    Jättegod rätt! Köttet blev verkligen mört av marinaden. Jag hade på cashewnötter ovanpå. Kommer absolut att göra om detta. Tack så mycket för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.